Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 30 of 30

Thread: Onimusha 3 No Sync

  1. #21
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Here is a pic of the message. Not the same no sync message as everyone else.

    IMG_1297.JPG

  2. The following user says "Thanks" to golferdude


  3. #22
    Pachi Puro Peteybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan
    Posts
    2,433
    Thanks
    1,818
    Thanks Received
    1,034
    Groans Given
    0
    Groaned 9 Times in 6 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Okay just shooting from the hip on this because there may be some differences in our machines. I was messing around with some cables on my Ultraman Club ST machine and I was able to get just the "no sync" phrase on a black background and after ten seconds the black screen turned white with no video to follow during game play. I know this isn't any direct help but perhaps this and some other connections could be part of the issue. The picture below has a yellow box in the center showing the cable I pulled to get my error. I wasn't at this point able to duplicate your error message.
    UltramanClubST inside.jpg
    Perhaps recheck your cables by unplugging them and re-seating them. Sometimes this is enough to knock loose any corrosion. I pulled several of the cables around the clear box (above my yellow square) one at a time with the power off. In-between I powered up the machine and several did affect the video screen.

    If still no go after the transformer swap and wire check then perhaps I can dig deeper.

  4. The following 2 users say "Thanks" to Peteybob


  5. #23
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Thanks. still alittle strange I am the only one to report this error. I am going to try to take it apart if the transformer doest fix it. Since it looses sound also I believe is someting to do with a cable or the sound card. I do have another sound card coming to try.

  6. #24
    Pachi Puro Peteybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan
    Posts
    2,433
    Thanks
    1,818
    Thanks Received
    1,034
    Groans Given
    0
    Groaned 9 Times in 6 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    The odd part is that on mine at least some if not all of both the sound and video is put out from the same card. It's the one above the yellow box in my picture.

  7. #25
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Mine too. we have almost the exact card and setup. I sure hope I can get this fixed. Im getting board with my only other machine the Automatic(it is fun though).

  8. #26
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    it didnt do anything at first but i let it run. later rodeo opa and the japanese writing came on but the next step is initializing the game, video and sound. then same error now just the error again. this tranformer is hot also.

  9. #27
    Pachi Puro Peteybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan
    Posts
    2,433
    Thanks
    1,818
    Thanks Received
    1,034
    Groans Given
    0
    Groaned 9 Times in 6 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Well I started taking my Ultraman Club ST apart today for another reason. I wanted to pull the glass out from behind the monitor to see about fixing some damage on it. In the process I did open the enclosure over the monitor in the picture below. Looking down from the top inside of the door you will see a fan that should run constantly. The fan moves heat away from the heat sink partially exposed under a cover below the fan. This is the heat sink that someone found to be problematic in a post that you may have read elsewhere. S/He found there to be excessive space between the heat sink and the board. After re-doing it, the monitor problem was resolved.
    UltramanClubST MonitorFan.jpg
    Getting to this point is all the further that I dared to go so far as I am going to work on my main glass panel now. It was very easy getting this far. If you do take yours apart then you may want to take pictures as you go for the reassembly later. Keep track of the many little screws as you go. Perhaps there is something that will look obviously wrong or bad on one of the boards (in the picture) inside this casing over the monitor if you pull them out.

  10. The following 2 users say "Thanks" to Peteybob


  11. #28
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    thanks I am going to start taking it apart soon. I missed it so much I got another machine. still wonder why it has a 6 amp power supply and can run on a 5 amp or 6 amp transformer. Wayne was so nice to send one to me.

  12. #29
    Pachi Puro Peteybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan
    Posts
    2,433
    Thanks
    1,818
    Thanks Received
    1,034
    Groans Given
    0
    Groaned 9 Times in 6 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    My thinking is this on the amperage between US and JP systems. In Japan the voltage is lower than in the US, 100 vs 120. Letís say that you need to supply 600 watts of power to a machine. At 100 volts the needed 600 watts results in 6 amps whereas at 120 volts the amps would be 5.

    But even with that then how is it that a machine rated at 250VA doesnít need something more like a 10 amp power supply? Itís a 24 volt system but not everything runs at that same voltage.

    Any fellow engineers care to offer some expertise to this opinion?

  13. The following user says "Thanks" to Peteybob


  14. #30
    Blind Shooter golferdude's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    usa
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanks Received
    9
    Groans Given
    0
    Groaned 0 Times in 0 Posts

    Default Re: Onimusha 3 No Sync

    Thanks. I am thinking it is not the power now. I hope when I take it apart and try the other sound card I might geti t going. I really will spend money on this one , it is fun.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Onimusha 3
    By burgerbee in forum Model Talk
    Replies: 3
    Last Post: 05-19-2011, 03:57 PM
  2. sync Error - White screen?
    By nick18121 in forum Pachislo Technical Support Tickets
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2010, 05:57 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 11-04-2007, 05:52 PM
  4. Onimusha has landed
    By cwstnsko in forum Model Talk
    Replies: 8
    Last Post: 03-05-2006, 04:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •